Dom > Novosti > Sadržaj

Обрада отпадних вода уопће се може поделити на три разреда

Jun 12, 2017

Према степену третмана, третман отпадних вода се генерално може поделити у три разреда.

Задатак нивоа обраде је уклањање чврстих загађивача из отпадних вода које су суспендоване. У ту сврху, већа употреба физичког третмана. Уопштено, након третмана првог реда, брзина уклањања суспендованих чврстих материја је број $, а стопа уклањања биокемијске потражње кисеоника (БОД) је само око $ броја, а степен пречишћавања отпадних вода није висок.

Двосмјерни задатак обраде је значајно уклањање органских загађујућих материја у отпадној води, узимајући бод као примјер, обично путем двостепеног поступка, отпадна вода бод се може уклонити $ број, као што је урбано пречишћавање отпадних вода након садржаја водног тијела може бити мања од 30 мг / Л. Већина процесних јединица аеробног биолошког третмана може да задовољи овај захтев.

Задатак обраде трећег нивоа је даље уклањање загађивача који нису уклоњени третманом на другом нивоу, укључујући органске материје, фосфор, азот и растворљива неорганска једињења која нису деградирана микроорганизмима.

Обрада три нивоа је синоним за напредну обраду, али ова два нису идентична. Обрада трећег нивоа обрађује се са два, како би се уклонио одређени загађивач, као што је фосфор и азот, из отпадне воде, и додати једну или више процесних јединица; напредни третман се често користи за прераду отпадних вода, поновну употребу за сврху, након двоструког третмана додатних процесних јединица или система. Обрада на три нивоа је скупа и управљање је сложено, али може у потпуности искористити водне ресурсе. Неколико земаља је изградило неке фабрике за третман отпадних вода на три нивоа.