Dom > Novosti > Sadržaj

Три главне методе третмана отпадних вода

Три главне методе третмана отпадних вода

Физички

Метода пречишћавања отпадних вода, која је одвојена физичком акцијом и која се рециклира у отпадним водама, која садржи загађиваче суспендованог стања (укључујући и уљне филмове и уљане перлице), могу се подијелити на метод сепарације гравитације, метод центрифугалне сепарације и пресретање сито-филтера метода. Метода третмана заснована на принципу размене топлоте такође припада методу физичког третмана.

Хемијски

Хемијском реакцијом и преносом масе да се одвоји и уклони растворено, колоидно стање загађујућих материја у отпадној води или да се претвори у безопасне супстанце у методу пречишћавања отпадних вода. У хемијском третману, јединица за третман базирана на хемијској реакцији додавања лека је: коагулација, неутрализација и редокс, а јединица за третман базирана на масовном трансферу је: екстракција, уклањање, удисање, адсорпција, јонска размена, електродијализа и реверзна осмоза. Последње две процесне јединице називају се мембранска сепарацијска технологија. Процесна јединица која користи пренос маса има и хемијске и сродне физичке функције, тако да се може одвојити од хемијског третмана и постати друга врста методе третирања под називом Физикално-хемијска метода.

Биолошки

Кроз метаболичку акцију микроорганизама, органски загађивачи у отпадној води, као што су раствор, колоид и микро суспензија, трансформишу се у стабилну и безопасну метода пречишћавања отпадних вода. Према различитим микроорганизмима, метод биолошке обраде може се подијелити на два типа: аеробни биолошки третман и анаеробни биолошки третман. Биолошки третман отпадних вода се широко користи у методи аеробног биолошког третмана, према традиционалном методу аеробног биолошког третмана подељен је на активне муљ и биофилм метод две категорије. Метода активног муља је процесна јединица, она има разне начине рада. Опрема за третман који припада Биофилм методи има биолошки филтер, биолошки грамофон, биолошки контактни оксидациони резервоар и биолошки флуидни кревет. Биолошка оксидациона рибњака такође се зове природни биолошки третман. Анаеробни метод биолошке обраде, познат и као биолошки редукциони третман, углавном се користи за третирање органске отпадне воде и муља високе концентрације. Коришћена опрема за прераду је углавном дигестивни базен.

Процес оксидације биолошког контакта се користи за третирање отпадне воде, односно био-контактна оксидациона технологија се користи за попуњавање пуњења резервоара за биолошку реакцију, а сви пунилници су испуњени оксигенованом отпадном водом и протиче кроз пунило са одређеном брзином. Напуњен биофилмом, канализацијом и биофилмом, у биофилму о улози микробног метаболизма, уклањају се органски загађивачи отпадних вода, пречишћавање отпадних вода. Коначно, третман отпадних вода који се испуштају у биолошки контактни систем за оксидацију и кућну канализацију помешани након лијечења, стандардни дезинфекција хлора. Метода биолошке контактне оксидације је биофилм процес између активираног муља и биофилтера, који се одликују постављањем пунила у базену, аерација дна језера је напуњена кисеоником, а канализација у базену је у течном стању како би се осигурало пуни контакт канализације са пуњењем у канализацији, како би се избегле оштећења контакта између канализације и пунила у резервоару за оксидацију биолошког контакта.