Dom > Novosti > Sadržaj

Примена активног угљеног адсорбента у индустријском третману отпадних вода

Aug 15, 2017

Примена адсорбента активног угља у индустријском третману отпадних вода

Активни угљен је порозни карбонатни материјал са добро развијеном структуром микропора и огромном специфичном површином. Састоји се од низа супстанци на бази угљеника са абсорпцијским капацитетом који могу адсорбовати многе хемикалије на своје површине. Па како га успешно применити у индустријском третману отпадних вода?

1. Општа природа

Појава активног угљена је тамно црна, са добрим адсорпцијским својствима, стабилним хемијским својствима, може издржати јаку киселину и алкалије, уроњењем воде, високом температуром, густином од воде, је порозни хидрофобни апсорбент.

2. Механизам деловања

Током производње активног угљена уклоњена је испарљива органска материја, а вођице се формирају између решетке и поре различитих облика и величина. Обично је пора честице активног угљеника број $ укупне запремине зрна. Ови облици пора су разноврсни, расподела апертура је веома широка, а укупна површина фине поре пене је углавном до 500 ~ 1700 квадратних метара / г. Због тога је јачина адсорпционог активног угља јака, главни разлог великог капацитета адсорпције. Третман отпадних вода У процесу адсорпције, структура микропора која одређује способност адсорпције. Скоро све површине су направљене од микро пор. Грубе и прелазне рупе представљају улогу грубих и фине адсорпционих канала, а њихово постојање и дистрибуција у одређеној мери утичу на брзину адсорпције и десорпције. Поред тога, адсорпциона својства активног угљеника су такође погођена површинским хемијским својствима активног угљена.

3. Примена активног угљеника

Процес адсорпције активног угљена је први избор за уклањање органских у води. Велика површина, боја, мирис, укус и друга органска једињења имају добру брзину скидања. Третман воде са отпадним водама Прашки активирани угљеник је посебно ефикасан у уклањању ниске молекулске тежине излочања ћелија ћелија из воде.

Примена 3.1 активног угљена у третману питке воде

Брзи биофилтер са грануларним активним угљем као филтер материјал се обично користи као филтрирање друге фазе, а БОМ у води уклања активност бактерија која расте на површини грануларног активног угљена. Употреба биофилтера за уклањање воде у БОМ има следеће предности:

(1) Смањите бактерије у систему за снабдевање водом како бисте развили хранљиве састојке потребне за ефикасно контролу репродукције бактерија;

(2) Смањити количину органске материје у реакцији са дезинфекционим средством, а затим смањити количину дезинфекционих средстава потребних за третман питке воде и стабилизовати садржај преосталог дезинфекционог средства у фабричкој води;

(3) уклањањем неких дезинфекцијских нуспроизвода органских прекурсора, третманом отпадних вода у дезинфекцији водених биљака;

(4) трансформација органске материје у неорганске крајње производе;

(5) Старење остатка биофилма је лакше третирати него муљ из хемијског падавина, (6) Трошкови биолошког третмана су нижи у односу на метод адсорпције активног угљеника.

Деодоризацијски ефекат 3.2 активног угљена у процесу третмана отпадних вода

Активирана колона за адсорпцију угљеника може уклонити много мирисних супстанци. као што су ацеталдехид, индол и друге компоненте мириса уклањају се физичком адсорпцијом, $ литерал и меркаптан су на површини реакције оксидације активног угља за даљу адсорпцију и уклањање.

Способност деколоризације 3,3 активног угљена у боји за третман отпадних вода

Коришћење процеса адсорпције активног угљеника за отпадне воде за сложене боје има добар ефекат након падавина коагулације, стопе уклањања бакарца од око 83%, стопе деколоризације од 99,3%, за накнадну адсорпцију ради стварања доброг стања. Адсорпциона својства активног угља могу се добити помоћу алкалне елуције и оксидације Фентон реагенса. После регенерације адсорпције активног угљеника, обрада отпадних вода, стопа уклањања ЦОДЦР-а и даље може достићи више од 77%, стопа деколоризације може достићи више од 97%.