Dom > Novosti > Sadržaj

Премаз на титанов диоксид у керамичкој индустрији треба да има већи простор примене

Sep 08, 2017

Производња осам елемената керамике је веома позната. К2О, На2О, ЦаО, МгО, $ литерал, СиО2 и $ литерал, ТиО2. Првих шест елемената за нашу употребу, према различитим захтевима производа, формулација различитих формулација. Тада два предмета, као елементи бојења, у многим случајевима не желимо да видимо у сировинама. Гвоздени елемент Непотребно је рећи да ћемо чак иу процесу производње поставити процес уклањања гвожђа како би ослабили свој ефекат боје. Титанијумски елемент у основним сировинама, у многим случајевима тешко је уклонити људе у сировинама од титанијума беспомоћних. Дакле, можемо схватити, заправо, титанијум није као што мислимо, нема намере.

Постоје три врсте титановог диоксида, наиме плоча титанијумска руда, анатаза и рутил. Иако у знању производње керамике мислимо да је то бојни елемент, у ствари, у природи је титанијум диоксид природни производ најслабијег минерала. Назив титанијум-диоксида указује да је његова карактеристика бела. А разлог зашто се титаниум диоксид у производњи керамике сматра елементом за бојење, неповољан за производњу, углавном због титан диоксида након 800 ℃, појављивање кристалне трансформације постаје кристал са бојом, на тај начин бојење. У нашој керамичкој производњи, температура је често чак и до 1000 ℃, па је у многим индустријама перформансе одличног титанијум диоксида у керамичкој индустрији постало негативан фактор.

У протеклим годинама процеса производње керамике, на почетку времена, керамичка сировина за гвожђе и титанове елементе у основи треба предузети мере предострожности да би се спречило бојење. Али полако је почео да се појављују неке промене, појединачне керамичке компаније за неке производе за производњу сировина потребних за почетак опуштања гвожђа и титана у биљном стандарду. као што је фелдспар у садржају гвожђа од 0.15% појачања до 0.2 ~ 0.4% и садржаја титана од 0.1% у оквиру увећања до 0.2 ~ 0.3% унутар. Главна пажња је да гвожђе и титан могу реаговати, стварајући боје у боји које одговарају одређеним производима.

Поред тога, аутор сматра да у керамичкој индустрији, титаниум диоксид треба да има већи простор за примену, тако да људи предузимају иницијативу да користе титан уместо титана. Ово је производ производа титана диоксида који одговара самочишћивачким производима. Као што сугерише, керамички производи на површини припреме слоја филма титан-диоксида, разумним поступком, керамички производи могу произвести самочишћење, врло погодан за спољне зидове и купатилске керамичке производе.

Овај принцип самочишћења лежи у анатомском титанијум диоксиду на нано нивоу, улогу у улози сунчеве светлости, молекули воде могу се разградити у атоме водоника и атоме кисеоника, док постојање независног атома кисеоника има јаку способност оксидације површину производа за уклањање мрља од мрља. Ово је слично познатом праху за прање, прах за прање поред улоге мрља је прецизно садржан у НаЦлО у води разложеном у НаЦл и о атомима, а атоми кисеоника могу уклонити мрље. Његова оксидациона способност, више од 10-минутног процеса прања после краја људских руку биће беличаст.

Пошто је чист производ употребљен у стакленим производима веома рано. Јапан у 2000 година или тако нешто на неким местима у суђењу сродним производима, повратне информације су добре. Његов производни процес, углавном у касној производњи стаклених производа, у производној линији од 600 ℃ испод подручја, поставља се опрема за прскање Сола. Нанометарски титанијум-диоксид Сол се распршује на стакленом производу, Сол се топи на високој температури, а на стаклу се прскају бијели титанијски филм. Такође постоји много таквих студија у Кини, слој филма од 5 ~ 50нм слоја титан диоксида произведен је на Универзитету Шенжен и Зхејианг универзитету у 450 ~ 550 ° Ц, што има изузетан ефекат. Припрема Сола у разумном допингу, као што је допинг допинга и ретких земљаних јона, ефекат је бољи.

Тренутно керамички производи заузимају велико тржиште декора. Од раног испоруке керамичких производа, сада се ослањати на квалитетни и површински естетски ефекат који ће импресионирати потрошаче, вјерују да ће у будућности са специфичним функционалним ефектима керамике заузети и тржиште. и технологију премаза титановог диоксида, вриједи наше очекивања.