Dom > Novosti > Sadržaj

Заједничке методе третмана органских отпадних вода

Jul 20, 2017

Заједничке методе третмана органских отпадних вода

Основна метода за бављење високом концентрацијом ватросталних органских отпадних вода су хемијска оксидација, екстракција, адсорпција, спаљивање, каталитичка оксидација, биохемијска метода, која је најразврела технологија најсрелева биохемијска метода, биохемијска метода због једноставне опреме, способности, ниски оперативни трошкови, најчешће коришћени у третману отпадних вода.

У пројекту третмана отпадних вода, већина традиционалних биохемијских процеса, као што су метода А / О, А2 / О метода или побољшање процеса. У отпадној води биохемијски процес активираног муља је најчешће коришћена метода биолошке обраде органских отпадних вода. Активна специфична површина муља, висока активност, добар пренос масе је најефикаснији вештачки биолошки третман.

Третман органске отпадне воде - физичко право:

Избор методе пречишћавања отпадних вода зависи од природе, састава, стања и квалитета воде загађивача у отпадној води. Опће методе третмана отпадних вода могу се поделити на физичке, хемијске и биолошке законе три категорије.

Коришћење физичке акције за бављење, одвајање и опоравак загађујућих материја у отпадним водама. Као што је коришћење методе преципитације за уклањање суспендованих чврстих твари у води у односу на густину више од 1 истовремено опоравак ових честица; флотација (или пловак) може уклонити емулзију капљица уља или релативну густину скоро 1 суспензије; Честице; метода испаравања концентрације нехлапних сировина у отпадној води.

Органски третман отпадних вода - Хемијски метод:

Употреба хемијских реакција или физичких и хемијских реакција за опоравак растворљивог отпада или колоидних супстанци, на примјер, метода неутрализације за неутрализацију киселих или алкалних отпадних вода; екстракција растворљивог отпада у две фазе различите растворљивости у "дистрибуцији", опоравак фенола, тешких метала и тако даље; редокс метода која се користи за уклањање отпадне воде у редуктивним или оксидационим загађивачима, убија природне патогене у водном тијелу.

Органски третман отпадних вода - биолошки метод:

Третман органске материје у отпадним водама биокемијским дјеловањем микроорганизама. На пример, поступак биолошке филтрације и активираног муља који се користи за бављење домаћом канализацијом или органском производњом отпадних вода, претварање органских материја у неорганске соли и пречишћавање.

Третман отпадних вода је сложен пројекат, избор метода третирања мора се заснивати на квалитету воде и количини отпадних вода, емисијама у кориштењу воде или воде за разматрање употребе. Али такође треба размотрити процес пречишћавања отпадних вода муља, употребу остатака и могуће проблеме секундарног загађења, као и опоравак флокуланата. Често је тешко користити метод који може постићи ефекат доброг управљања. Који отпадне воде се користе за његов третман, прије свега, заснива се на квалитету воде и воде отпадних вода, потражњи за водом када се вода испушта, економску вредност опоравка отпада, карактеристике методе третмана, а потом кроз истраживање и истраживање, циљеви за отпадне воде, регионални услови и техничка изводљивост.