Dom > Novosti > Sadržaj

Улога и употреба индустријског алуминијумског сулфата

Nov 01, 2017

Лако растворљив у води, алуминијум сулфат у чисти сумпорној киселини не може се растворити (али суживота), у раствору сумпорне киселине и сумпорне киселине растворене у води, па је растворљивост алуминијум сулфата у сумпорној киселини растворљивост алуминијум сулфата у води.

На собним температурама падавина садржи 18 молекула кристалне воде, 18 водених алуминијум сулфата, индустријска производња више од 18 водених алуминијум сулфата. Садржи безводни алуминијум сулфат 51,3%, чак и ако 100 ℃ неће аутолизирати (растворљив у својој кристалној води).

Није лако проћи и изгубити кристалну воду, релативно стабилно, грејање ће бити дехидрирано, велика температура ће се разградити у глинице и сумпорне оксиде. Грејани до 770 ℃ почели су да се разбијају у алуминијум, сумпор триоксид, сумпор-диоксид и водену паре. Растворљив у води, киселини и алкалијама, нерастворан у етанолу. Водени раствор је кисел. Хидролиза производи алуминијум хидроксид. Водени раствор може дуго трајати како би произвео основни алуминијум сулфат. Индустријски производи су сиви, дебели, грануларни или масивни, са ниском гвожђом и светло зеленом, а због јефтиних соли гвожђа се оксидише и оставља површину жутом. Сирови производ је бела фина кристална структура. Нетоксични, прашина може стимулирати очи.

Улога и употреба

Индустрија папира као кремни лепак, емулзија воска и друга једињења преципитанта, третман воде као флокулант, али и за апарат за гашење пене, производња алум, алуминијумске бијеле сировине, бељење уља, деодорант, неки лекови ускоро. Али и производњу вештачких драгог камења и вишег амонијумског алум. Садржај арсена не више од 5 мг / кг производа може се користити за флоццулант за третман воде.

1. Индустрија папира која се користи као средство за одређивање величине папира за побољшање воде папира, непропустљивост;

2. Растворено у води може учинити да вода у малим честицама и природним честицама кондензује у велике комаде флокова и тиме се уклања из воде, користи се као коагуланти воде и отпадних вода;

3. Користи се као муцни агенс за пречишћавање воде, који се такође користи као преципитант, средство за причвршћивање, пунило итд. Користи се у козметици као сировине за козметику против стерилизатора (астрингент);

4. Ватрогасна индустрија, сода за пецење, средство за пјењење састављено од средства за гашење пожара од пене;

5. Аналитички реагенси, мордантни, средства за штављење, деколоризатор уља, средства за заштиту дрвета;

6. стабилизатор за пастеризацију са албумином (укључујући течно или замрзнуто цело јаје, протеин или јајна ћелавица);

7. Може се користити као сировина за производњу вештачких драгуља и виших амонијумских алум, других алумината;

8. У индустрији горива, у производњи хрома жуте боје и лаке боје као преципитанта, док је улога фиксирања и пуњења.

Руковање и складиштење

Радне напомене: затворени рад, локални издув. Оператори морају бити посебно обучени да строго поштују оперативне поступке. Препоручује се да оператер носи самоусисну маску за заштиту од прашине, носи заштитне наочаре, носи токсичне материјале и носи гумене рукавице. Избегавајте прашину. Избегавајте контакт са оксидантом. Руковање светлом и истовар, како би се спречило оштећење амбалаже. Опремљен је са опремом за хитно лечење. Празни контејнери могу бити штетни остаци.

Мере предострожности за складиштење: Чувати у хладном, вентилираном складишту. Далеко од ватре, топлоте. Треба се складиштити одвојено са оксидантом, избегавати мјешано складиштење. Простор за складиштење треба да буде опремљен одговарајућим материјалима који садрже разлив.