Dom > Novosti > Sadržaj

Индустријски алуминијум сулфат који се користи у води за контролу боје и укуса воде

Sep 26, 2017

Индустријски алуминијум сулфат (хемијска формула Ал2 (СО4) 3, тип 342.15), бели ортхорхомбиц кристални прах, густина 1.69г / мЛ (25 ° Ц). У папирној индустрији као љепило од кованог гвожђа, емулзија воском и друга једињења преципитанта, третман воде као флокулант, али и за апарат за гашење пеном, производња алум, алуминијумске бијеле сировине, бељење уља, деодорант, материјала и тако даље. Али и производњу вештачких драгог камења и вишег амонијумског алум.

Око 50% укупне производње алуминијум сулфата је прва главна употреба за папир, друга по величини употреба је у питкој води, индустријској води и индустријском пречишћавању отпадних вода ради флокуланта, чинећи око 40% укупне производње алуминијум-сулфата. Када се овој врсти воде дода алуминијум сулфат, може се произвести колоидне љуспице алуминијум хидроксида који могу адсорбирати и преципитирати бактерије, колоиде и друге суспендиране материје. Она може контролисати боју и укус воде у третману питке воде.

Физичка својства

Изглед и карактер: бели кристал, слатки;

Растворљивост: растворљив у води, нерастворљив у етанолу и тако даље.

Индустријски производи су сиви, дебели, грануларни или масивни, са ниском гвожђом со с светло зеленом, а због јефтиних соли гвожђа оксидира се и површина жута. Сирови производ је бела фина кристална структура.

Лако растворљив у води, алуминијум сулфат у чисти сумпорној киселини не може се растворити (али суживота), у раствору сумпорне киселине и сумпорне киселине растворене у води, па је растворљивост алуминијум сулфата у сумпорној киселини растворљивост алуминијум сулфата у води.

Хемијска својства

Није лако проћи и изгубити кристалну воду, релативно стабилно, грејање ће бити дехидрирано, велика температура ће се разградити у глинице и сумпорне оксиде. Грејани до 770 ℃ почели су да се разбијају у алуминијум, сумпор триоксид, сумпор-диоксид и водену паре. Растворљив у води, киселини и алкалијама, нерастворан у етанолу. Водени раствор је кисел. Хидролиза производи алуминијум хидроксид. Водени раствор може дуго трајати како би произвео основни алуминијум сулфат. Нетоксични, прашина може стимулирати очи.

Хемијска структура алуминијум сулфата

Користи се као ефикасно средство за везивање за животињско лепило и може побољшати вискозност животињског лепка. Такође се користи као средство за очвршћавање уреа, 20% водени раствор бржи.

Индустрија папира као кремни лепак, емулзија воска и друга једињења преципитанта, третман воде као флокулант, али и за апарат за гашење пеном, производња алум, алуминијумске беле сировине, бељење уља, деодорант, неки лекови ускоро. Али и производњу вештачких драгог камења и вишег амонијумског алум. Садржај арсена не више од 5 мг / кг производа може се користити за флоццулант за третман воде.

1. Индустрија папира која се користи као средство за одређивање величине папира за побољшање воде папира, непропустљивост;

2. Растворено у води може учинити да вода у малим честицама и природним честицама кондензује у велике комаде флокова и тиме се уклања из воде, користи се као коагуланти воде и отпадних вода;

3. Користи се као муцни агенс за пречишћавање воде, који се такође користи као преципитант, средство за причвршћивање, пунило итд. Користи се у козметици као сировине за козметику против стерилизатора (астрингент);

4. Ватрогасна индустрија, сода за пецење, средство за пјењење састављено од средства за гашење пожара од пене;

5. Аналитички реагенси, мордантни, средства за штављење, деколоризатор уља, средства за заштиту дрвета;

6. стабилизатор за пастеризацију са албумином (укључујући течно или замрзнуто цело јаје, протеин или јајна ћелавица);

7. Може се користити као сировина за производњу вештачких драгуља и виших амонијумских алум, других алумината;

8. У индустрији горива, у производњи хрома жуте боје и лаке боје као преципитанта, док је улога фиксирања и пуњења.