Dom > Novosti > Sadržaj

Индустријски алуминијум сулфат Главна намена

Алуминијум сулфат (хемијска формула Ал2 (СО4) 3, тип 342.15), бели ортхорхомбиц кристални прах, густина 1.69 г / мЛ (25 ℃). У папирној индустрији као љепило од кованог гвожђа, емулзија воском и друга једињења преципитанта, третман воде као флокулант, али и за апарат за гашење пеном, производња алум, алуминијумске бијеле сировине, бељење уља, деодорант, материјала и тако даље. Али и производњу драгог камења и виших амонијумских алум.

Око 50% укупне производње алуминијум-сулфата је прва главна употреба за папир, друга по величини употреба је у питкој води, индустријској води и индустријском пречишћавању отпадних вода ради флокуланата, чинећи око 40% укупне производње алуминијум-сулфата. Када се овој врсти воде дода алуминијум сулфат, може се произвести колоидне љуспице алуминијум хидроксида који могу адсорбирати и преципитирати бактерије, колоиде и друге суспендиране материје, и могу контролисати боју и укус воде у третману питке воде.

Прво, физичка природа

Индустријски производи су сиви, дебели, грануларни или масивни, са ниском гвожђом со с светло зеленом, а због јефтиних соли гвожђа оксидира се и површина жута. Сирови производ је бела фина кристална структура.

Лако растворљив у води, алуминијум сулфат у чисти сумпорној киселини не може се растворити (али суживота), у раствору сумпорне киселине и сумпорне киселине раствореном у води, па је растворљивост алуминијум сулфата у сумпорној киселини растворљивост алуминијум сулфата у води.

Нема воде и октадекахидрата. Анхидрован је безбојан, ортхорхомбицни кристал. Растворљив у води, водени раствор је кисел, мало растворљив у етанолу. Растворљивост у води се повећава с повећањем температуре. Октадецил хидрат (Ал2 · (СО4) 3 · 18Х2О) је безбојни моноклинични кристал. Растворљив у води, нерастворан у етанолу. Водени раствор је кисел због хидролизе.

Друго, хемијска природа

Није лако проћи и изгубити кристалну воду, релативно стабилно, грејање ће бити дехидрирано, велика температура ће се разградити у глинице и сумпорне оксиде. Грејани до 770 ℃ почели су да се разбијају у алуминијум, сумпор триоксид, сумпор-диоксид и водену паре. Растворљив у води, киселини и алкалијама, нерастворан у етанолу. Водени раствор је кисел. Хидролиза производи алуминијум хидроксид. Водени раствор може дуго трајати како би произвео основни алуминијум сулфат. Нетоксични, прашина може стимулирати очи. Хидролизат има базну со и преципитат алуминијум хидроксида. Лако се комбинује са калијумом, натријумом, амонијумовом солом за обликовање алумина, као што је калијум алуминијум калијум кАл (СО4) 2 · 12Х2О. Када се хидрат загрева, он насилно ојача и постаје сунђер, а када се загреје до црвене топлоте, распада се у сумпор триоксид и глиницу.

Треће, главна сврха

Користи се као ефикасно средство за везивање за животињско лепило и може побољшати вискозност животињског лепка. Такође се користи као средство за очвршћавање уреа, 20% водени раствор бржи.

Индустрија папира као розин лепак, воска емулзија и друга једињења преципитанта, третман воде за флокуланце, али и за апарат за гашење пена, производња алум, алуминијумске бијеле сировине, уље за бријање, деодорант, неки лекови сировина и тако на. Али и производњу драгог камења и виших амонијумских алум. Садржај арсенума не више од 5 мг / кг производа може се користити за флокулант за третман воде.

1. Индустрија папира која се користи као средство за одређивање величине папира за побољшање воде папира, непропустљивост;

2. Растворено у води може учинити да вода у малим честицама и природним честицама кондензује у велике комаде флокова и тиме се уклања из воде, користи се као коагуланти воде и отпадних вода;

3. Користи се као муцни агенс за пречишћавање воде, који се такође користи као преципитант, средство за причвршћивање, пунило итд. У козметици која се користи као сировина за козметику против стерилизације (адстрингент);

4. Ватрогасна индустрија, сода за пецење, средство за пјењење састављено од средства за гашење пожара од пене;

5. Аналитички реагенси, мордантни, средства за штављење, деколоризатор уља, средства за заштиту дрвета;

6. стабилизатор за пастеризацију са албумином (укључујући течно или замрзнуто цело јаје, протеин или јајна ћелавица);

7. Може се користити као сировина за производњу вештачких драгуља и виших амонијумских алум, других алумината;

8. У индустрији горива, у производњи хрома жуте боје и лаке боје као преципитанта, док је улога фиксирања и пуњења.