Dom > Novosti > Sadržaj

Увођење метода пречишћавања отпадних вода у концентратор

Oct 10, 2017

Увођење метода за пречишћавање отпадних вода у концентратору

Отпадна вода за прераду минералних производа обухвата дренажу за прераду минералних сировина, преливање рибњака и одводјење рудника. Одводњавање одводњавања се углавном транспортује са сливом од јаловине до базена јаловине, који се заједно назива водом од јаловине; Стога је корисцење третмана отпадних вода познато и као третман отпадних вода.

Састав дренаже концентратора односи се на састав, степен и метод селекције руде. Производња дренаже може бити већа од националног индустријског стандарда за трошење отпада у три пројекта: пХ, суспендиране чврсте материје, цијанид, флуорид, сулфид, хемијска потрошња кисеоника и отпадне воде.

Према отпадној води која се налази у отпадној води из концентратора, може се подијелити на три врсте: отпадне воде које садрже суспендиране чврсте материје, отпадне воде које садрже цијанид и органске отпадне воде које садрже органску кемикалију. Међутим, за концентраторе, без обзира на тешке, магнетне отпадне воде флотационих постројења, налази се велики број суспендованих честица и други загађивачи са методама сортирања, сорти руде, као што су дренажа флотационих биљки која садржи органску прераду, олово, цинк, тунгстен, молибден, биљка злата која садржи цијанид и друге супстанце.

Прво, карактеристике отпадне воде за прераду минералних сировина и његове опасности

Главне штетне материје у отпадној води су јонови тешких метала, минерална флотација са различитим органским и неорганским флотацијским агенсима, укључујући високо токсичан цијанид, цијанохром и тако даље. Отпадне воде такође садрже разне нерастворне грубе честице и ситне честице распршене нечистоће. Руде отпадне воде често садрже и натријум, магнезијум, калцијум и друге сулфате, хлориде или хидроксиде. Обрада отпадних вода Киселина у корисцењу отпадних вода углавном је састављена од минерала који садрже сумпор који се помешају са водом оксидацијом ваздуха.

Загађивачи у отпадној води углавном су суспендоване материје, киселине и алкалије, тешки метали и арсеник, флуорид, хемикалије за прераду минералних сировина, хемијске субстанце са кисиком и друге загађиваче као што су уље, фенол, амонијум, фосфин и тако даље. Тешки метали као што су бакар, олово, цинк, хром, живе и арсенови јони и њихова једињења су добро познати. Главне опасности од других загађивача су следеће:

(1) Суспендована материја: могу се појавити суспендована чврста супстанца у води, као што је блокирање рибљих габова, који утичу на фотосинтезу алга да би се умањили животни услови живота у води, ако је концентрација суспендованих чврстих материјала превисока, може такође учинити реком седиментацију, направити земљу Ако се вода користи као живе воде, суспендована материја је супстанца која чини људе непријатним и носи бактерије и вирусе, што је потенцијално штетно за људско тело. Чак и када су једињења тешког метала присутна у суспендованој материји, у одређеним условима се испустају у воду (пад пХ, јонска чврстоћа, промјена концентрације органске хелате у отпадној води, итд.).

(2) ксантат: то је ксантат, бледо жути прах, иритирајући мирис, лако се разбије, олфакторски вентил 0,005 мг / л. Козица и друга шкампа у води која је контаминирана ксантатом. Ксантат је растворљив у води и нестабилан је у води, посебно под киселим условима. Поступак разградње ЦС може бити загађивач сумпора. Због тога је максимална дозвољена концентрација бутил ксантата у подземној води 0.005 мг / Л, док је концентрација натријум масне киселине у бившем Совјетском Савезу 0.001 мг / л.

(3) црна медицина: дихидрокси дисулфидни фосфат као главна компонента, укључујући нечистоће, укључујући мравље киселине, фосфорну киселину, сумпор кресол и водоник сулфид. Приказ тамно смеђих уљаних течности, мало растворљив у води, са мирисом водоник сулфида. То је такође извор загађивача фенола, фосфора и других загађења.

(4) борно уље: то је 2 # флотацијско уље, третман отпадне воде је главна компонента терпенског алкохола. Жуто смеђа масно прозирна течност, нерастворна у води, је нетоксична средства за прераду минерала, али са укусом розине, што може изазвати промене у перцепцији воде. Пошто је борово уље пенасто средство, лако је произвести неугодну пену.

(5) цијанид: високо токсичне супстанце, њене у људско тело, под дејством желудачке киселине хидролизоване су у цијановодоничну киселину и апсорбоване од желуца, а затим у крв. Цијановодонична киселина у крви се може везати за жељезне јоне цитокром оксидазе да би произвела оксидовану високу кромазу ацидазу жељезних ћелија, чиме губи способност преноса кисеоника, што узрокује тровску хипоксију која узрокује тровање. Међутим, цијанид се може уклонити само-пречишћавањем у води, па ако се ово својство може користити за продужење времена боравка корисне отпадне воде у резервоару јаловине, стандард празњења се може постићи.

(6) Сулфид: Под нормалним околностима, С, ХС у води утиче на здравље воде, у киселим условима за стварање водоник сулфида. Када садржај водоник-сулфида садржи више од 0,5мг / Л, рибе имају токсичне ефекте и могу бити свјесни мириса његових емисија; Третман отпадних вода атмосферски водоник сулфидни вентил за волумен л0мг / м. Поред тога, ниске концентрације ЦС, испарљиве у води, кроз дисање и кожу у људском тијелу, дуготрајно излагање могу узроковати тровање, што доводи до неуролошке болести карцином дисулфидне карцином (угљен-диоксид) дисулфидне хистерије.

Друго, општи принципи концентратора постројења за пречишћавање отпадних вода:

(1) треба да у потпуности искористе јаловину за разјашњење и природно пречишћавање.

(2) Ако природни падови не задовољавају захтјеве емисије, требају се користити за додавање флокулантних, хемијских или других метода.

(3) Ако желите користити хемијски третман, прикладно је користити фармацеутски агенс. Ако не поднесете, у зависности од стања загађења, употреба неколико лекова, третманом отпадних вода, али врста фармацеутске опреме не би требало да буде превише.

(4) употреба хемикалија треба да буде нетоксична, ниска токсичност, висока ефикасност или загађење светлости, ниске цене и лако се добија фармацеутски производ. Концентратор Најчешће коришћени агенс за пречишћавање отпадних вода је креч.

(5) треба анализирати и проучити састав отпадних вода, кориштење његове другачије природе, тако да отпад третира отпад, свеобухватно управљање.