Dom > Novosti > Sadržaj

Боје и премази Разлика између

Sep 08, 2017

Са просперитетом тржишта декора, многи људи почињу да разумеју производе за грађевинске материјале, и на тај начин лакше обраћамо пажњу на реч. Неки људи мисле да је боја боја, а неки мисле да су боје и боје две небитне ствари. Шта је боја? Која је разлика између боје и боје?

1. Увођење боје

Тзв. Превлака је обложена на површини заштићеног или украшеног објекта и може се премазати чврстим приањањем континуираног филма, обично смоле или уља или емулзије, додавати или не додавати пигменте, пунила, додавати адекватни адитиви, са органским растварачима или водом припремљеним од вискозне течности. Премази су углавном састављени од четири основна састојка: материјал који ствара филм (смола), пигменти (укључујући физичке пигменте), раствараче и адитиве.

Према главним филмским материјалима који се користе у боју могу се подијелити у масну боју, влакнасте премазе, синтетичке превлаке и неорганске превлаке, у складу са својствима боје или боја могу се подијелити у раствор, латекс, сол, прах, свјетло, изумирање и шарене уметничке боје. Он штити, декорира, знакове и друге посебне функције (као што су електрична изолација, анти-обрастање, смањење превлака, топлотна изолација, отпорност на радијацију, проводљивост, магнетна проводљивост итд.). Због тога се у пољопривреди и индустрији све више користи широка употреба националне одбране, научног истраживања и живота људи.

2. Разлика између боје и боје

Претходни агрегати обрађени су биљним уљима и природним смолама и обично се називају бојама. Са развојем индустрије, разноврсност премаза се повећава, а квалитет и перформансе се повећавају, многи нови премази више не садрже уље компоненте. Ово није довољно за сликање именице. Дакле, сада се наноси на површину премаза различитих материјала колективно познатих као боја, боја је само једна врста боје. Са развојем науке, широка примена свих врста полимерних смола направила је фундаменталне промене производа за премазивање, тако да тачно име треба бити "органска боја".

У ствари, боја је нека врста боје, али само сировина која се користи за обраду тунговог уља и лакова и боја, заснована је на енглеском преводу на производе за премазивање. Осим тога, с обзиром на то да савремене боје готово више не користе дуготрајно уље и лак као сировине, није прикладно поновно назвати боју.