Dom > Novosti > Sadržaj

Боје и премази Разлика постојања

Sep 26, 2017

Током процеса реновирања, понекад власници треба да купе сопствену боју, када је мајстору боја рекао да купи одређени бренд боје да види горњи написан у бојама. Да ли је боја и бојена исте ствари? Ако није, која је разлика између боје и боје?

Еволуција концепта боја премаза

Боја у нашој земљи има дугу историју. Разлог због кога се зове боја, од раног овог материјала не може се одвојити од биљног уља и боје, тако да "слика" реч која носи тежку историју и древну културу. Уз континуирани развој науке и технологије, индустрија боје је порасла, разноврсност боја, категорија је такође иновативна.

Термин "боја" појавио се 1950-их. У индустрији је одувек било да су боје и боје само исти материјал од два различита имена. 20. века, 50-60 година, па чак и до 1970-их, индустрија ће бити више "боја" схваћена као учење, "боја" која се подразумијева као позната. Стога, када се "слика" број наслова са академским укусом, чини се да само истраживачке јединице могу уживати у наслову боја, као што је истраживачки институт за боје или истраживање боја. У исто време, где су производна предузећа позната као фабрика боја, обојена фабрика или фабрика боја.

Збуњеност имена боја и боја почела је после осамдесетих. Са брзим развојем економске изградње, брзим растом грађевинске индустрије, индустрија боје више није монопол над прошлошћу хемијског система. Велики број нових домаћих грађевинских система сличних производним постројењима који се обично користе као "боји" као пословно име. Са великим бројем архитектонских премазних производа на тржишту појавила се "боја" не само из светог академског сала, већ и због тога што су архитектонски премази углавном производи засновани на води, концепт боја и стога социјална погрешна интерпретација, једнострана да је боја водена, погрешно верује да су боје и боје два различита материјала, припадају две различите индустрије.

ГБ белешке о бојама и бојама

Национални стандард (ГБ 5206.1) У основној терминологији стандарда за боје и лакове, превлаке се дефинишу чињеницом да се наносе на површину објекта како би се формирао чврста облога са заштитним, декоративним или посебним особинама као што су изолација, корозија , обележавање итд. Општи појам за класу течног или чврстог материјала. Већина раног биљног уља као главне сировине, позната је као боја. Сада је синтетичка смола замењена већином или све биљно уље, тзв. Боја.

За горенаведену дефиницију, следећа два приказа:

1, сада разлог зашто се такви материјали не зову боја боје, више је због развоја боја и категорија, јер име боје не може покрити постојеће производе у индустрији, а боја боја може се покрити Индустрија свих врста производа, коришћење боје тачније и научније. Као што су производи за наношење праха, не би требало да користите назив боје, боја и боја овде нису заменљиви. Дакле, боја може покрити чврсти прашни премаз и течну боју, а замјена није, тако да стандардна интерпретација није на мјесту.

2, стандард у терминологији боје "Напомена": "у специфичном називу боје се може користити израз" боје ", као што је боја за бојење, дебела боја итд." Такође је погрешно. Пошто се у ствари "боја" не користи само у одређеним бојама, већ и великом броју који се користи у категорији боја, као што су акрилна боја, полиуретанска боја итд., Али и велики број примена у пољу до, као што су корозивна боја, ауто боја, брод боје и тако даље. У ствари, поред индивидуалних околности, боја и боја речи је уобичајена, не специфично се односи на специфичну врсту која се може изразити.

Боје треба заменити концепт боје

Очигледне карактеристике боје, боја је течна, не може покривати чврсту боју осим течне боје. Пошто је обим покривања различит, било би тешко објаснити да ли се боја тумачи на исти начин као и концепт боја.

У данашње време, боја на бази воде и наношење праха постала је клима, нарочито у архитектонским премазима заснованим на водама заснованих на бојама у укупној кини у Кини укупно је било око 38%. Пошто су боје на бази воде и масна боја његове хемијске особине суштински различите, бојама и масним бојама на бази воде такође су врло различите, а боја на бази воде као главна грана старог разумијевања индустрије боје није научна. на бази боје и уља (боје) треба везати као два различита серија течности.

Због тога, у основним терминолошким стандардима, не треба само исправно да се измене стандардни термини премаза, већ и стандарди терминологије боје, боје и воде. Дефинисани су као:

Општи термин за класу течног или чврстог материјала који се може наносити на површину објекта како би се формирао чврста облога са заштитним, декоративним или посебним особинама као што су изолација, корозија, обележавање и слично. Укључујући уље (боју), боју на бази воде, премаз у праху.

Боја: течност за течност. Укључујући уље (боју) и боју на бази воде.

Боја: Органски растварач као средња или високо чврста мастна боја без растварача.

Боје на бази воде: вода се може растворити или боје дисперзиране водом.

Горе наведено је разлика између боје и боје.