Dom > Novosti > Sadržaj

Боје и премазиНаставне карактеристике

Aug 18, 2017

Верујте да многи не разумеју украс власника у реновирању ће питати грађевинског мајстора, користећи боју или боју? да ли је боја и слика исте ствари? Ако није, која је разлика између боје и боје? Хајде да разговарамо о бојама и бојама данас.

Боја има дугу историју у нашој земљи. Разлог се назива бојом, од раног времена овај материјал је нераздвојив од биљних уља и лакова, тако да ријеч "боја" носи тешку историју и древну културу. Са континуираним развојем науке и технологије, индустрија боје расте, сорте боја, категорије су континуирано иновативне.

Термин "боја" појавио се 1950-их. У индустрији је увек било да су боје и боје само исти материјал за два различита назива. 20. века 50-60 година, чак и до 70-их, индустрија ће бити "сликати" разумевање као учење, "боја" која се разуме као позната. Због тога, у то време "обојица" назива колико са неким академским укусом, чини се да само истраживачка јединица може уживати у наслову две речи, као што је Институт за истраживање боје или лабораторија за бојење. У исто време, где се производна предузећа називају фабрика боја, фабрика боја или фабрике боја.

Збуњеност имена боја и боја почела је после осамдесетих. Са брзим развојем економске изградње, грађевинска индустрија брзо расте, трговина бојама више није монопол у прошлом хемијском систему. Домаћи градјевински систем у великом броју нових сличних производних погона често користи "боју" као пословно име. Са великим приливом производа за архитектонске боје на тржиште, реч "боја" није изашла само из светог академског сала, већ зато што је архитектонска боја углавном производи засновани на води, концепт боја је стога социјално изобличен, један - помисли да је боја на воденој основи, погрешно мисле да су боје и боје два различита материјала, две различите индустрије.

Национални стандарди (ГБ 5206.1) у бојама и лаковима основни термин за глосар стандард, боја је дефинисана на следећи начин: наношење превлаке на површину може да створи заштитну, декоративну или специјалну енергију (као што су изолација, антикорозија, обележавање итд. .) чврсте супстанце класе течног или чврстог материјала. Већина ране употребе биљног уља као главне сировине, каже се да се боје. Сада је смола велика или све замењена биљним уљем, назива се боја.

За горенаведену дефиницију постоје две тачке гледишта

1. Разлог за овакав материјал јесте то што се боја не назива бојама, већ због развоја боја и категорија, јер име боје није покривало постојеће производе у индустрији, а боја речи може покрити све врсте индустријских производа, коришћење назива боја прецизније, научније. као што су производи за наношење праха нису погодни за употребу ознака боје, боја и боја овде нису заменљиви. Дакле, премаз може покрити чврсти прашкаст премаз и течност боје, али замјена није, тако да стандардно објашњење није на месту.

2, стандард превлаке у термину "ноте": то јест, "у специфичном називу боје се може користити у изразу" боја "који се изражава, као што је мешање боје, дебела боја итд." такође нека неправилна. Зато што се у ствари "боја" не користи само у специфичним бојама, већ и великом броју превлака у категорији, као што су акрилна боја, полиуретанска боја итд., Али и велики број примена у области генерички, као што су боје против корозије, аутомобилске боје, морске боје и тако даље. У ствари, поред појединачних случајева, боја и боја две речи су универзалне, није специфично у специфичним сортама које се могу изразити.

Очигледна карактеристика боје и боја је течна, не може се прекривати чврстом бојом осим течном бојом. Пошто је обухват покривености различит, тешко је објаснити концепт боја и боје.

Тренутно су водени премази и прашкасти премази постали све више и више, нарочито на воденој боји, главна боја у Кини је износила око 38% од укупног броја. Због тога што су водене боје и масни лак његове хемијске карактеристике фундаментално различите, бојне и масне боје на бази боје на бази воде такође имају велику разлику, а боја на води као главна грана старог разумевања индустрије боје није научна . боје на бази боје на бази воде и уља (пола) требало би поставити у течној боји две различите серије. Сазнајте више о знању о декорацији, можете посетити: Чонгкинг Вила искуство знања.

Због тога, у основном терминолошком стандарду, не треба само исправити стандарде терминологије за боју, већ и стандарде терминологије боје, боје и воде. Могу се дефинисати као:

Премазивање: Класа течног или чврстог материјала која је обложена на површини објекта како би се добила чврста фолија са заштитом, декорацијом или специјалном енергијом (као што су изолација, антикорозија, обележавање итд.). укључујући боју уља (пола), боју на бази воде, премаз у праху.

Боја: течност која може да тече. укључујући масну (секс) боју и боју на бази воде.

Боје: органски растварачи за средње или високе чврсте материје, без масног слоја без растварача.

Боје на бази воде: Боје које се могу растворити водом или распршивати водом.