Dom > Novosti > Sadržaj

Улога индустријског алуминијумског сулфата у производњи папира и његовој припреми

Aug 02, 2017

Улога индустријског алуминијумског сулфата у производњи папира и његовој припреми

Димензионирање најчешће коришћеног индустријског алуминијумског сулфата (познатог и као алум или боксит), главни хемијски састав је 14 ~ 18 кристална вода са индустријским алуминијумским сулфатом, садржајем Ал2О3 од 14 до 15%. Индустријски алуминијум сулфат се лако раствара, раствор је кисел, корозиван. Боксит садржи нечистоће не би требало да буде превише, нарочито гвоздена со не може бити превише висока, у супротном ће бити густина коса, хемијски ефекат боје, који утиче на боју папира.

Квалитет боксита је: количина глинице је већа од 15,7%, садржај гвожђа оксида је мањи од 0,7%, садржај нерастворљивог у води је мањи од 0,3%, без слободне сумпорне киселине.

Боксит у папиру чини велику улогу, пре свега потребу за величином, а задовољан је и осталим захтевима папира. Решење боксита је кисело, додати више боксита ће директно утицати на промене пХ на интернету у муљу. Иако је папир сада на неутралну или алкалну промену, Индустриал Алуминиум Сулфате, али улога боксита у папиру не може се занемарити.

Резултати показују да се δ потенцијал може контролисати подешавањем пХ вредности Интернета, што може ефикасно побољшати стопу филтрације воде и стопу задржавања интернетске густине, и може ефикасно контролисати смолну баријеру са талк-ом. Одговарајуће повећање количине боксита за смањење пХ вредности густине, али такође може ефикасно смањити адхезију целулозе и смањити притисак изазван притиском папира. Обично се изражава као дуготрајна вуна, може бити прикладна за повећање количине боксита. Међутим, количина боксита која се правилно контролише, ако је превелика количина, не само да изазива отпад, већ и да оштри папир. И довести до корозије дијелова и мреже ножа, одеће. Према томе, количина боксита се углавном контролише контролисањем пХ између 4,7 и 5,5.

Метода растварања боксита се врело раствара и хладно раствара. Први се загрева грејањем ради убрзавања растварања глинице; последње је циклус глинице у воденом раствору за убрзавање дифузије и растварања. У поређењу са методом топлог таложења, решење има предности штедње паре и побољшања окружења овог проналаска, а то је бољи метод растварања.

1) метод хладног раствора

Опрема за хладно хладјење углавном има растворени резервоар, циркулациону пумпу и средњи резервоар. Конус дна резервоара за распуштање, високо са филтер плочом, горњи део резервоара са циркулацијом у цев. Раствор се растворио кроз плочу филтера у средњи резервоар, а затим је вратио у резервоар за опоравак циркулационом пумпом. Метода операције растварања је: прво у растворени резервоар додавањем одређене количине воде, Индустријски алуминијум сулфат отвори пет пумпи, а затим у процес захтева одређену количину боксита (Индустриал Алуминиум Сулфате), након одређеног временског периода, проверите да ли је растворено, да се раствори. Одредите концентрацију и поново прилагодите како бисте задовољили захтеве процеса и на крају зауставили циклус, течност је послата у складиште складишта.

2) метод топлог таложења

Топално растварање је традиционална метода распадања, углавном примењива на мале биљке, углавном није потребна циркулациона пумпа, метода рада је: први боксит у резервоар, додати одговарајућу воду (око количине боксита 18 ~ 20 пута), а затим директно кроз врелу са паром (пожељно уз мешање). После 20 до 30 минута, све док се раствор није потпуно прозирно зауставио пару, пустите да се стоји чисто, охлади на 35 ° Ц или тако, а затим филтрира до резервоара за складиштење.

Концентрација раствора глинице је око 2 до 3'Бе, а специфична тежина је 1,02 до 1,03, што је приближно 6 до 8 г / л Ал2О3.

Количина боксита зависи од количине колне, као и производње воде. Уопштено, за количину росин 2 до 3 пута. Као што је производња тврдоће воде, Индустријски алуминијум сулфат не само да повећава количину боксита, а најбољу употребу киселог боксита. Дакле, стварна производња, количина боксита је понекад достигла количину колена од 4 до 5 пута.