Dom > Novosti > Sadržaj

Третирање воде са четири водеће методе рада

Nov 01, 2017

Третман отпадних вода је употреба физичких, хемијских и биолошких метода за пречишћавање отпадних вода, тако да пречишћавање отпадних вода, смањење загађења, па чак и рециклирање отпадних вода, поновна употреба, у потпуности искористе водне ресурсе. Процес раздвајања или контаминације контаминаната у отпадној води у безопасне супстанце.

Физичка обрада

(Укључујући уљне филмове и нафтне перле) поступак пречишћавања отпадних вода који се може подијелити на методу сепарације гравитације, методу центрифугалне сепарације и метода сјече екрана. Принцип измене топлоте базира се и на методи физичке обраде.

Хемијски третман

Кроз хемијску реакцију и преношење масе за одвајање, уклоните растворену воду, колоидно стање загађујућих материја или претворите у безопасну материју за пречишћавање отпадних вода. У поступку хемијског третмана, процесна јединица заснована на хемијској реакцији дозирног средства је: коагулација, неутрализација, редокс, итд. и јединица за обраду на бази масовног преноса је: екстракција, уклањање, уклањање, адсорпција, јонска размјена и електродијализа и реверзна осмоза. Последње две јединице за обраду се колективно називају техником мембранског сепарације. Који се користи пренос маса процесне јединице има и хемијски ефекат, али и повезан са физичком улогом, може се такође одвојити од метода хемијског третмана, као другог типа лечења, познатог као физичка хемија.

3. Биолошки третман

Кроз метаболизам микроорганизама, тако да је отпадна вода раствор, колоидно и микро суспендирано стање органских загађујућих материја, у стабилно, безопасно пречишћавање отпадних вода. Према улози микробних разлика, [1] биолошки третман се може подијелити на аеробни биолошки третман и анаеробни биолошки третман два типа. Биолошки третман отпадних вода се широко користи у аеробичком биолошком третирању, према традиционалном, аеробни метод биолошког третмана подељен је на двије врсте активираног муља и биофилм. Процес самог активног муља је процесна јединица, има разне оперативне методе. Опрема за третман биофилма је биолошки филтер, биолошки грамофон, биолошки контактни оксидациони танк и недавно развијен биофлуидизовани кревет. Закон о биолошком оксидационом рибнику, познат и као природни биолошки третман. Анаеробни биолошки третман, познат и као биолошки редукциони третман, углавном се користи за рјешавање високих концентрација органских отпадних вода и муља. Коришћена опрема за прераду је углавном резервоар за варење.

4. Биолошка метода оксидације контакта

Процес оксидације контактног биолошког контакта се користи за третирање отпадних вода, односно са процесом оксидације биолошког контакта у резервоару за биолошку реакцију напуњен пуњењем, попуњен је кисеоником који је напуњен свим пуњењем и одређеним протоком кроз пунило. У пуниоцу прекривеном биофилмом, канализацијом и биофилмом широким контактом, у биофилму о улози микробног метаболизма уклања се канализација у органским загађивачима, канализација се пречисти. Коначно, третирана отпадна вода се испушта у биолошки систем за третирање оксидационог контакта и помеша са домаћим пречишћавањем отпадних вода, дезинфекцијом хлора након пражњења. Биолошки метод оксидације контакта је биофилм процес између методе активираног муља и биофилтера. Карактерише га попуњавањем базена, попуњавањем отпадне воде кисеоником на дну базена и пропливање канализацијом у државном базену, како би се осигурало да канализација и уроњање у канализацију у пуном контакту са пуњењем избегну постојање биолошког контактног оксидационог резервоара и неједнаких дефеката у контакту са пуњењем, овај уређај за аерацију назван подводном зрачењем.