Dom > Novosti > Sadržaj

Метод пречишћавања отпадних вода Да ли знате?

May 19, 2017

Вастер Ватер Треатмент метход иоу кнов?

Сврха третмана отпадних вода је да на неки начин одвоје загађиваче у отпадној води или да је претворе у нешкодљиве супстанце, како би се канализација пречистила. Опћенито ради спречавања превенције тровања и патогена инфекције; како би избегли мирис мириса и мрзе видљиве предмете како би задовољили потребе различитих намена.

Основни метод третмана отпада је коришћење физичких, хемијских или биолошких метода или неколико метода за уклањање штетних материја у отпадној води, у складу са квалитетом воде и третманом судбине воде како би се утврдио његов третман, третман отпадних вода може се подијелити на опћу, секундарну и терцијарну обраду.

Обрада отпадних вода Основне методе: (1) примарни третман коришћењем метода физичког третмана, односно са решетком, ситором, седиментном базом, седиментационим резервоаром, замућењем масти и другим структурама, уклонити отпадну воду у суспендованим чврстим материјама, подешавање ПХ, смањује степен корупције отпадних вода. Отпадне воде након нивоа третмана, генерално не испуњавају стандарде емисије (стопа уклањања БОД само 25-40%). Уобичајено је фаза претреатмента, како би се смањио оптерећење процеса и побољшао процесни ефекат.

Основне методе третмана отпадних вода: (2) секундарни третман је коришћење метода биолошке обраде и неких хемијских метода за уклањање отпадне воде у деградацији органске материје и дела колоидних загађујућих материја. Након секундарног третмана, брзина уклањања БПК у отпадној води може да достигне 80-90%, односно количина БПК може бити мања од 30 мг / л. Након секундарног третмана воде, генерално може да задовољи стандарде пољопривредног наводњавања и стандарде за испуштање отпадних вода , тако да секундарни третман представља главно тијело третмана отпадних вода. Али након секундарног третмана воде задржава и одређену количину суспендованих чврстих материја, биолошки разлагање растворених органских материја, растворених неорганских, азотних и других алги додатака храњивих материја и садржи вирусе и бактерије. И стога не могу да задовоље захтеве виших стандарда емисије, као што је обрада у токовима мањег, лоше разређивање реке може изазвати загађење, не може се директно користити као водоводна вода, индустријска вода и подземна вода.

Основне методе третмана отпадних вода: (3) терцијарни третман је даље уклањање секундарног третмана није успело уклонити загађујуће материје, као што су фосфор, азот и биолошки тешко разградити органске загађиваче, неорганске загађиваче, патогене и тако даље. Терцијарни третман отпадних вода заснива се на секундарном третману, даље коришћењем хемијских метода (хемијска оксидација, хемијска преципитација итд.), Физичке и хемијске методе (адсорпција, јонска размена, технологија сепарације мембрана итд.) Како би се уклониле неке од специфичних загађивачи Врста методе "дубоке обраде". Очигледно је да је терцијарно третирање отпадних вода скупо, али може у потпуности искористити водне ресурсе. Слиједећи су исти као и "

Обрада отпадних вода је прилично сложена и избор метода третмана мора бити заснован на квалитету воде и количини отпадних вода, кориштењу воде или воде која треба узети у обзир. Али такође треба размотрити процес пречишћавања отпадних вода муља, употребу остатака и могуће проблеме секундарног загађења, као и опоравак флокуланата.