Dom > Novosti > Sadržaj

Обрада отпадних вода смањује загађење чишћењем отпадних вода

Третман отпадних вода је употреба физичких, хемијских и биолошких метода за пречишћавање отпадних вода, тако да пречишћавање отпадних вода смањује загађење, како би се постигао опоравак отпадних вода, поновна употреба, потпуна употреба водних ресурса. Процес раздвајања или претварања загађујућих материја из отпадних вода у безопасне супстанце.

1. Метода физичког лечења

Метода пречишћавања отпадних вода, која је одвојена физичком акцијом и која се рециклира у отпадним водама, која садржи загађиваче суспендованог стања (укључујући и уљне филмове и уљане перлице), могу се подијелити на метод сепарације гравитације, метод центрифугалне сепарације и пресретање сито-филтера метода. Метода третмана заснована на принципу размене топлоте такође припада методу физичког третмана.

2. Метода хемијског третмана

Хемијском реакцијом и преносом масе да се одвоји и уклони растворено, колоидно стање загађујућих материја у отпадној води или да се претвори у безопасне супстанце у методу пречишћавања отпадних вода. У хемијском третману, јединица за третман базирана на хемијској реакцији додавања медикамента је: коагулација, неутрализација и редокс, а јединица за третман базирана на масовном трансферу је: екстракција, уклањање, удисање, адсорпција, јонска размена, електродијализа и реверзна осмоза. Последње две врсте процесних јединица називају се мембранска сепарацијска технологија. Процесна јединица која користи пренос маса има и хемијске и сродне физичке функције, тако да се може одвојити од хемијског третмана и постати друга врста методе третирања под називом Физикално-хемијска метода.

3. Метода биолошке обраде

Кроз метаболичке активности микроорганизама, органски загађивачи у отпадној води, као што су раствор, колоид и микро суспензија, трансформишу се у стабилну и безопасну методу третмана отпадних вода. Према различитим микроорганизмима, [1] Метода биолошке обраде може се подијелити на два типа: аеробни биолошки третман и анаеробни биолошки третман. Биолошки третман отпадних вода се широко користи у методи аеробног биолошког третмана, према традиционалном методу аеробног биолошког третмана подељен је на активне муљ и биофилм метод две категорије. Метода активног муља је процесна јединица, она има разне начине рада. Опрема за третман који припада Биофилм методи има биолошки филтер, биолошки грамофон, биолошки контактни оксидациони танк и недавно развијен био-флуидни кревет. Биолошка оксидациона рибњака такође се зове природни биолошки третман. Анаеробни метод биолошке обраде, познат и као биолошки редукциони третман, углавном се користи за третирање органске отпадне воде и муља високе концентрације. Коришћена опрема за прераду је углавном дигестивни базен.

Захтјеви у процесу: Постојећи поступак првог реда третмана како би се ојачао ефекат третмана трансформације, трансформација би требала бити заснована на стварној ситуацији, пуној употреби постојећих постројења за лијечење, постојећој болници за кориштење више септичких јама, контактног базена у структуру или функционисање начина трансформације, ако је потребно, да додају неке објекте, у мери у којој се задовољавају емисијски стандарди за пречишћавање отпадних вода.