Dom > Novosti > Sadržaj

Третман отпадних вода у различитим врстама фарме

Sep 26, 2017

Кина као највећа светска сила за узгој свиња, индустрија свиња у савременом економском развоју заузима кључни положај, али је такође донела веома изазовне проблеме са загађењем животне средине. Милион фарме свиња на линији отпадних ђубрива је веома велико, чишћење ових фекалија и отпадних вода је теже, а након дугорочног испуњавања националних стандарда за одвод отпадних вода захтијева пуно улагања и високих оперативних трошкова, такођер је повећан Трошкови подизања свиња.

Ако се проблем загађења фекалом узрокованим овим производњом свиња не може решити временом и ефикасно, то ће ограничити развојну скалу и обрасце свињске фарме у одређеној мјери, што је опасније за еколошку сигурност. Тренутно је фокус производње порастао. Људи су генерално забринути за социјалне проблеме.

Штета од отпадних вода за узгоју свиња

Фекалне емисије из фарми проузрокују озбиљно загађење површинских вода, подземних вода, земљишта и амбијенталног ваздуха, што директно утиче на здравље људи, а нездрављена фекална материја садржи велики број загађивача. Ако се таква органска отпадна вода директно испушта или се киша испере у реке и језера, велики број потрошње воде у раствореном кисеонику, тако да црна коса воде смрди, што изазива загађење воде.

Фекална вода садржи пуно азота, фосфора и других хранљивих састојака узрокована је еутрофикацијом воде један од важних разлога, у рибњаке и ријеке како би се водени организми осетљиви на загадјење органских материја постепено умирали, у озбиљним случајевима што је довело до губитка рибњаке и ријеке Карактеристике.

Аквакултура канализације дуго времена у земљу, тако да су подземне воде у концентрацији азота нитрата или нитритног азота повећале садржај киселог растворљивог подземног вода, повећале токсичне компоненте, доводећи до погоршања квалитета воде, озбиљно угрожавајући квалитет воде околне кућне воде . Висока концентрација отпадних вода такође може довести до зачепљења загаења земљишта, што доводи до пермеабилности земљишта, пропустљивости воде и консолидације, засуњавања, озбиљног смањења квалитета земљишта, па чак и оштећења усјева, што је резултирало растом усјева или преминулом.

Третман отпадних вода Пиггери

Свиње испуштене из канализације су органска отпадна вода, најбоља анаеробна ферментација, али третирана отпадна вода још увијек није досегла најбоље стандарде, не може бити директно испуштена, исправна количина за пољопривредно земљиште, рибљи језери су одлично храњиво рјешење. Због тога се третман отпадних вода у свињској фарми мора узети у обзир из комбинације биологије и екологије, је најекономичнија и најефикаснија узгојна индустрија за промоцију развоја на најбољи начин.

Тренутно, методе лијечења великих фарми свиња у земљи и иностранству углавном укључују свеобухватно кориштење и одлагање стандарда за испуштање отпада. Свеобухватна употреба је енергија биомасе кроз употребу на више нивоа, стварање еколошке пољопривреде и обезбеђивање хармоничног коегзистенције пољопривреде и животне средине одрживог развоја, након што су стандарди за испуштање вишеслојне обраде након што се дозвољава распон концентрације емисије Рибама, рибњацима или воћњацима и другим местима може се искористити максимална могућност за смањење загађења животне средине.

Метода предобликовања отпадних вода свињске фарме

Свињска свињска фарма, без обзира на врсту технологије и мјере за рјешавање, треба предузети одређени поступак предобликовања. Употреба методе предобликовања смањује оптерећење загађивача отпадних вода у наредном кораку третмана, а спречава велике чврсте материје или остатке да уђу у накнадни поступак обраде, што доводи до загушења или оштећења процесне опреме. За велике честице у фекалном саставу, фарме свиња могу се користити падавинама, филтрирањем и центрифугалном технологијом за сепарацију чврстих течности како би се постигао претреатмент, у овој категорији се налазе заједничке решетке, резервоари за седиментацију и екрани.

Падавина је једна од најчешће коришћених метода у третману отпадних вода, као и процес седиментације и раздвајања суспендованих чврстих материја под гравитацијом. Тренутно, фарми свиња са постројењима за пречишћавање отпадних вода на фарми с великом свињом у основи ће бити у серији са 2-3 седиментна резервоара, а фекална материја ће се третирати филтрацијом, преципитацијом и оксидационим распадом. Осим тога, постоји и једна механичка опрема за филтрацију, укључујући аутоматско бубањ филтер, сепаратор центрифугалног диска се може користити за кораке предједишњег прашења.

Главна технологија обраде отпадних вода аквакултуре

1, природни третман

Коришћење природе (природна вода, земља, итд.) На принципу самочишћења канализације. Укључујући системе за третман земљишта и системе за третман водених биљака. Обично постоје биолошки рибњак, третман земљишта, вештачки третман влажног подручја и тако даље.

Оксидационо језгро је употреба природног или вештачког језера ради биолошког третмана отпадних вода. Канализација у језерцу да остану дуго, а деградација органских загађујућих материја метаболизма воде, растворени кисеоник кроз фотосинтезу алги и реоксиоерароција лица за постизање могу значајно смањити органске загађујуће материје у води и у извесној мери уклонити воду у азоту и фосфору, како би се смањила еутрофификација воде.

Вјештачко мокро подручје је начин симулације природног биодиверзитета природних мочвара. То је метода природног пречишћавања воде. Састоји се од водених биљака, крушених камених прашина, микробиолошког састава и филтрирања отпадних вода, адсорпције, замјене и других физичких процеса и микробиолошке апсорпције и деградације И других биолошких ефеката и на крају постиже сврху пречишћавања воде, то је и врста аеробни третман. Може се користити за отпад или празна пољопривредна земљишта, депресију или рибњак за трансформацију, али релативно велика површина, преоптерећење лако доводи до блокаде.

Природна обрада је мање економична и јефтинија, и економична је и приступачна за мале фарме, гдје је на располагању адекватно земљиште за употребу.

2, вештачки анаеробни третман

Анаеробни третман или инжењерство биогаса Од 1950-тих развијене су различите технологије третмана, углавном за развој серије високонапетних реактора на основу побољшане концентрације муља и побољшаних ефеката мијешања отпадних вода и муља

Тренутно се третман отпадних вода у домаћој свињској фарми углавном користи у процесу анаеробног муља и реакторског чврстог реактора. Након анаеробног третмана канализације, ако је доступно под условима земљишта, може се користити као течно органско ђубриво на терену, али често релативно велике емисије, транспорт, примена није прикладно, у нормалним околностима подложним аеробном третману вишег нивоа. Након стандардног пражњење је прикладно

3, вештачко аеробно лечење

Основни принцип аеробног третмана је коришћење микроорганизама у аеробним условима разлагања органске материје, док се синтеза сопствених ћелија (активираног муља), биоразградиве органске материје може потпуно оксидирати у једноставну неорганску, укључујући активни муљ, контакт Оксидацију и биолошки грамофон.

4, анаеробно - аеробно лечење

Свињске фарме теже се баве органском отпадном водом, због великог расипања, ниске температуре, чврсте и течне мешавине са отпадном водом, садржај органских материја је висок, садржај азота и фосфора је богат и једноставан за уклањање, једноставна употреба физичких, хемијске или биолошке методе тешко испуњавају захтеве емисија.

Анаеробна метода бод (оптерећење биокемијске потросње кисеоника), оптерећење аеробних бодова је мала, у процесу анаеробног третмана канализације, третирана вода и даље има одређени мирис, индикатори не нужно испуњавају националне емисијске стандарде

Генерално, неопходно је усвојити комбинацију различитих метода обраде, често користећи додатни аеробни третман (оксидационо језеро, итд.) Као анаеробни третман секундарног пречишћавања, који се тренутно бави високим концентрацијама органских отпадних вода добар начин Такође се користи метода пречишћавања отпадних вода у многим фармама.

Након третирања отпадних вода у основи могу испунити националне емисијске стандарде, али коначни генерал поставити у рибњаке, с једне стране преко рибњака да играју улогу даље оксидационог језера, док реоксигенација алги за побољшање садржаја раствореног кисеоника, промовирају фитопланктон, раст животиња и рибе, формирање азота, фосфор - алге - рибље биолошке ланце, смањују загађење животне средине азота и фосфора.

Третман третмана отпадних вода аквакултуре као систематског пројекта, потребно је пратити еколошке принципе, комбиноване са различитим методама лијечења како би се формирала свеобухватна научна употреба, како би се постигао стандардни третман након кориштења воде свињске фарме, ефикасно побољшао размножавајућу средину и смањио претња околини.